Nejlepší zákusky jsou zpravidla ty nejjemnější. A právě takový je pudinkově-smetanový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka. Je neuvěřitelně lahodný a chutná jako obláček. Nebudete věřit, že je to jen koláč…

 

Budete potřebovat:

Na těsto

5 vajec
2 PL krystalového cukru
5 PL mouky
3 PL kakaa
3 PL slunečnicového oleje
1 balíček prášku do pečiva

Na krém

500 ml mléka
2 balíčky vanilkového pudingu


5 žloutků
4 PL cukru
200 ml smetany
300 g karamelové čokolády

Na polevu

300 ml smetany
100 g hořké čokolády

Postup přípravy:

Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.

Dokud se těsto peče připravte si krém. V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink. Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazeného pudinkově-žloutkového krému. Pořádně promíchejte.

Na závěr si v šlehačce roztaví čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.

Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.

Přejeme dobrou chuť!